Hi visiem Audi cienītājiem!
Man ir tāds jautājums: Man ir Audi 80 ar dzinēju 2,8 V6. Mašīna protams jaudīga ( protams žēl ka ne quatro ) Nu bet kautkā gadu nobraukājušam liekas maz jaudas, bet ātri pabraukāt es mīlu ... Un lai ar V6 dzineju kautko izdarītu ir vajadzīga kaudze naudas kuras protams nav...
Jautājums ir šāds : Kā palielināt dzinēja jaudu? Vai chiptunings dos jūtamu rezultātu, un vai to ir reāli dabūt gatavu? Un ko jūs varat ieteikt šajā sakarā?
Un atbildes lūdzu dodat nepārāk gudrā valodā, jo neesmu īpaši stipri izglītots šajos jautajumos, bet tas ir tikai pagaidām
Jau ieptiekš paldies jums visiem!!!
Jautājums ir šāds : Kā palielināt dzinēja jaudu? Vai chiptunings dos jūtamu rezultātu, un vai to ir reāli dabūt gatavu? Un ko jūs varat ieteikt šajā sakarā?
Всё ниже сказанное лично моё мнение и опыт. И не претендует на ИСТИННУ.
Что бы я сделал... Любой грамотный чиптюнинг стоит денег и хороших денег... И здорого уменьшает ресурс двигателя. По этому, послушав когда то одноклубников, я пошёл по другому пути.
Привёл в идеальное состояние и двигатель и ходовую.
По ходовой ... Реставрировал все суппорта, поменял подшибники... Этим уменьшил потери мощности на трении и ощутимо увеличил дистанцию качения. До кучи заменил и аммортизаторы + всё что с ними связанно, сделал капиталку тормозной системе и подвеске.
По двигателю...
Поменял бенонасос (старый давал низкое давление и на высоких оборотах не хватало горючки), поставил хороший бензофильтр, прочистил форсунки инжектора. Поставил хорошие воздушный и маслянные (у меня их два ) фильтры. Залил КАСТРОЛ РС 10В-60.
Поставил хорошие свечи, свечные провода, бегунок и прерыватель. На последок проверил и заменил плохие и подозрительные трубочки/шланги вакуумной системы и вентиляции картера.
Результат на лицо... Когда купил машину, она разгонялась с 0 до 100км/ч более чем за 12 секунд. После всех доводок - за 9 секунд (усреднённое значение).
Не знаю на сколько увеличилась мощность - но машинка стала на много шустрее и меньше стала жрать бензина (аж на 2 литра) и перестала кушать масло.
Согласен, что вбухал кучу денег - но зато без уменьшения ресурса двигателя и чиптюнинга. Плюс улучшил динамические характеристики а/м.
Это был мой путь и мой выбор. Тебе/Вам не обязатель так делать.
Удачи. _________________
VW GOLF IV 1.9TDI (AJM) 4 motion 2001/2002
TOYOTA PROACE VERSO
Всё возможо - если истинно желание!
Vispār jau logisķi! Tas ir saprotams, bet kā tu pareizi saki, nav zinams par cik palielinajās jauda. Bet visu to ko tu pārskaitiji ir planots arī izdarīt, ar laiku protams....
Bet tomēr ja gribās lielaku jaudu ko tad.... nu nez līdz kadiem 200-230 Z/S palielināt ??? Ko labāk izdarīt?
Vēl biju man ieteikts ka var samainīt dzinēju pret 2,2 turbo...Bet nez vai tas ir prātīgs risinājums...
Vispār jau logisķi! Tas ir saprotams, bet kā tu pareizi saki, nav zinams par cik palielinajās jauda. Bet visu to ko tu pārskaitiji ir planots arī izdarīt, ar laiku protams....
Bet tomēr ja gribās lielaku jaudu ko tad.... nu nez līdz kadiem 200-230 Z/S palielināt ??? Ko labāk izdarīt?
Vēl biju man ieteikts ka var samainīt dzinēju pret 2,2 turbo...Bet nez vai tas ir prātīgs risinājums...
liekot čipu, jauda palielināsies par kādiem 20 Zs un maksā tas ap 400 Ls. Izdomā pats vai tas ir to vērts. Neaizmirsti arī, ka 2.8 motoram ir plānākas sienas un dot virsū paipildus slodzi var rtadīt arī citas papildus problēmas. Ja jau nepietiek ar 174 Zs, tad labāk domā par S2 vai S4. _________________ Audi A4 B5 1.9 TDI avant quattro (Powered by Jonix)
German car club
Es protams neesmu tik izglītots šajā ziņā... Kas par planākām sienām dzinējam???
Jā S2 tas ir super protams, bet doma ir tada ka negribās mašīnu mainīt....
Nezinu kā citiem ir ar to lietu bet savam Audi pieķēries esmu
Nu labi kadi tad vēl ir varianti izņemot čipa ielikšanu???
Вроде как 2.8 это тотже 2.6, только с большим диаметром цилинра - соответственно с меньшей толщиной стенок цилиндра.
Kurt rakstīja:
Nu labi kadi tad vēl ir varianti izņemot čipa ielikšanu???
Сначала приведи в идеальный порядок и ходовую и двигатель... А там может и чиптюнинг не понадобиться _________________
VW GOLF IV 1.9TDI (AJM) 4 motion 2001/2002
TOYOTA PROACE VERSO
Всё возможо - если истинно желание!
Loģisķi! PbICb es tev pilnībā piekrītu!!! Tā arī ir domāts darīt, vienkarši paši zinat kā ir cilvēkam, gribās visu un uzreiz Bet nekā daudz darba vēl priekšā!!!!!
Bet ko jūs sakat par tadām lietām kā visi tie pazeminatās pretestības gaisa filtri, un gazu izplūdes sistēmas?
Jā S2 tas ir super protams, bet doma ir tada ka negribās mašīnu mainīt....
Protam var motoru no S2 likt iekša un tas būs dārgi, ne tikai motor, karba piekare vēl kaut kas.
Bet itkā jau saka ka Audi šajā ziņā viss nav tik bēdīgi un visi stiprinājumi ir daudzmaz standartizēti kas visu so darbu atvieglo!!!
Par karbu var vēl piekrist, bet kadā sakarā būtu jāmaina piekare????
Off topic : Kāds var paskaidrot ko nozīmē "ИМХО"?? Bieži to esmu redzējis, bet saprast kas tas ir nevaru
Imeju Mnenie X** Otgovori6 _________________
Audi A4 Avant 3,0 (ASN) quattro, 02' trying to kill!
Audi 100 Avant 2,8 (AAH) quattro, 92' SOLD!
ALONA is my passion, OTHER is secondary need!
[quote="Kurt"]Es protams neesmu tik izglītots šajā ziņā... Kas par planākām sienām dzinējam???
Lieta tā, ka projektējot V6 motoru tika mēģināts samazināt auto masu. Līdz ar to motors ir kompaktāks un viss iespējamais ir samazināts līdz minimumam. Līdz ar to, pērkot lietotu V6 motoru var iegrābties, ja iepriekšējais saimnieks nav labi uzturējis motoru. _________________ Audi A4 B5 1.9 TDI avant quattro (Powered by Jonix)
German car club
Tu nevari ierakstīt jaunu tēmu šajā forumā Tu nevari atbildēt uz tēmām šajā forumā Tu nevari labot savus ierakstus šajā forumā Tu nevari dzēst savus ierakstus šajā forumā Tu nevari piedalīties balsošanā šajā forumā You can attach files in this forum You can download files in this forum
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner
2002-2007 (C) Latvijas Audi Klubs